Центр поддержки клиентов:
8 (800) 505 04 75
Ссылка на сайт

Új termékkategória hozzáadása és szerkesztése

Alapértelmezés szerint a YCLIENTS  rendszerében létre van hozva az  Alapvető termékek kategória. Saját kategória létrehozása után ez törölhető. Kategóriák hozzáadhatók, szerkeszthetők és törölhetők.

Új kategória

1. Lépj a Raktár - Termékek menüpontba. 

2. Kattints a + Kategória hozzáadása gombra.

3. A megnyíló új ablakban add meg a kategória  Megnevezését  válaszd ki a Kezdő kategóriát (azt a mappát, amelybe az adott terméket tartalmazó mappa kerüljön). Add meg a Cikkszámot  és adj hozzá Megjegyzést. 

4. Kattints a Mentés  gombra.

ter.png

Kategóriák szerkesztése

A meglévő kategóriák adatai szerkeszthetőek. Ehhez válaszd ki a kategóriát kattints a neve mellett található  ________.png  gombra. A megnyíló új ablakban módosítsd a nevét, kezdő kategóriát, cikkszámát és a megjegyzést, majd ha végeztél a módosításokkal kattints a Mentés gombra.

Ugyanitt törölheted vagy archiválhatod is az adott kategóriát. Az archiválással nem véglegesen törlődik a termékkategória, hanem ideiglenesen archiválódik, így később, szükség esetén, könnyen törölheti a kategóriát, vagy akár visszaállíthatja aktívnak.

Fontos

  •   Archiválni kizárólag az üzletegységhez felvitt termékeket lehet
  •   Nem lehet archiválni csak egy kategóriát önmagában
  •   Nem lehet archiválni kategóriát, ha az tartalmaz terméket vagy más kategóriát
  •   Nem lehet archiválni azon termékeket, melyek technológiai kártyához vannak hozzárendelve
  •   Ha a termék a munkabérhez van hozzárendelve, akkor az elkerül a fizetés számításból 
  •   A törölt archivált kategóriák és termékek, külön archívumba kerülnek helyreállításra (ehhez kérjük keresse meg a YCLIENTS ügyfélszolgálatát)
  •   Nem lehet törölni olyan kategóriát, amely termékeket tartalmaz. Mielőtt törölné a kategóriát, kérjük távolítson el belőle minden terméket.

hat.png

Ahhoz, hogy az archivált kategóriát vissza lehessen állítani vagy pedig törölni, kattintson a Termék archívumra. A Termék csoportoknál egyesével, vagy néhány kategóriát kiválasztva (kipipálva a szükségeseket) válassza ki a szükséges kategóriát/kat, majd kattintson a Termékek visszaállítása vagy a Törlés gombra. Ahhoz, hogy visszatérhessen a terméklistához, kattintson a Vissza a termékekhez gombra.

A termékkategória visszaállítása kizárólag az alábbi feltételek teljesítése mellett lehetséges:     

  • A felhasználónak rendelkeznie kell az alábbi jogosultsággal: Hozzáférés a termékek archiválásához és visszaállításához 

(jogosultságok megadása a Beállítások – Felhasználói Jogosultságok – Raktár menüpontban)

  •   A termékkategória nem hálózati kategória, és nincs hozzákapcsolva másik hálózati kategóriához 
  •   A termékkategória nem került törlésre
  •   A termékkategória nem került archiválásra
  •   A termékkategória nem szerepel a törölt termékkategóriák közt
  •   A termékkategória nem szerepel az archivált termékkategóriák között
  • A kategória nem tartalmaz aktív alkategóriákat vagy termékeket (kivételt képeznek az archivált és törölt kategóriák)term_k_archiv_l_s.png

Megjegyzés 

1.  Minden szintű kategória létrehozásuk ideje szerint rendeződik el: legfelül található a legelsőként létrehozott kategória, alatta a későbbiek.

2.  Bármely termékkategória törölhető (beleértve az alapértelmezettként létrehozott Alapvető termékek kategóriát is). De emellett a YCLIENTS nem támogatja az összes kategória törlését, legalább egy termékkategóriának maradnia kell. 

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések