Szakemberek lista szerkesztése

szolgáltatások menüpont kitöltését követően adj hozzá szakembereket.

Mit jelent ez, és pontosan miért jó?

Ebben a menüpontban tudsz szerkeszteni minden információt szakembereidről, az általuk nyújtott szolgáltatásokról, szerkesztheted munkarendjüket és bérszámfejtési beállításokat adhatsz meg. A hozzáadott alkalmazottak listája  a Beállítások – Szakemberek menüpontban jelenik meg.

Szakember  a vállalkozás bármely munkatársa, alkalmazottja, amely szolgáltatásokat nyújt vagy egyéb feladatokat lát el.

Szerkesztés

Lépj a Főmenü Beállítások – Szakemberek almenüpontjára. Új szakember hozzáadásához kattints a Hozzáadás Szakembert gombra, A felugró ablakban add meg a Szakember nevét, beosztását (bővebben a beosztás helyes kiválasztásáról és beállításáról itt olvashatsz) és Munkakörét (például, stylist-sminkes). Jelöld ki, ha szeretnél felhasználói fiókot csatolni a szakemberhez (a Felhasználói fiókról bővebben itt olvashatsz). 

szakemberr.png

Szakembereiddel kapcsolatos információkat hozzáadásukat követően is szerkeszthetsz. Ehhez használd a szakember mellett található jobb oldali gombot. Kép és leírás szerkesztése, Szolgáltatás szerkesztése, Munkaidő szerkesztése, Egyéb beállítások. Bővebben a szakemberek helyes beállításáról és szerkesztéséről az  Új szakember hozzáadása, alapvető információk a szakemberről, Kiegészítő információ a szakemberről, Szakember beállítása című cikkekben olvashatsz. Szakember hozzáadása, szakember bemutatása , Kiegészítő információk a szakemberről , Szakemberek beállításainak szerkesztése

Törlés és elbocsátás

A szakembereket elbocsáthatod és törölheted. Ehhez válaszd ki a szakembert, kattints a nevére vagy a Kép és leírás szerkesztése/egyéb beállítások gombra. A megnyíló új ablakban kattints a műveletek gombra, válaszd ki az Elbocsátást, amennyiben szükséges a szakember eltávolítása a listából, de meg akarod őrizni statisztikáit. Amennyiben el akarod távolítani a szakembert és minden hozzá fűződő adatot válaszd a Törlés gombot.

Fontos

Elbocsátás vagy törlés esetén automatikusan felbontásra kerül a felhasználói fiók hozzárendelése az adott szakember profiljához.

sy1.png

Visszaállítás

A törölt és elbocsátott szakembereket a későbbiekben akár vissza is állíthatod.

1. Az elbocsátott szakember visszaállításához használd a Szűrőket, szűkítsd a listát az elbocsátott szakemberekre és kattints a Mutasd gombra. A megjelenő listában válaszd ki azt a szakembert, akit szeretnél visszaállítani, kattints a nevére, vagy a Kép és leírás szerkesztése gombra. Az alapadatok pontban válaszd az Alkalmazva státuszt. Kattints a Mentés gombra.

elbocs_tott.png

2. A törölt szakemberek visszaállításához is a szűrők segítségére van szükség. Szűkítsd a listát a Törölt státuszú szakemberekre és kattints a Mutasd gombra. A megjelenő listából válaszd ki a szakembert és kattints a Helyreállítás gombra. 

hely1.png

Rendezés

Szakembereid elhelyezkedését a listában tetszőlegesen szerkesztheted. Ehhez kattints a szakember mellett bal oldalon található gombra 3________.png és húzd át az adott sort a kívánt helyre. A szakemberek ebben a sorrendben jelennek meg az online időpont foglalási modul naptárjában.

szakemberek.png

Az egyszerű megjeleníthetőség kedvéért szakembereid listáját tetszőleges listázási sorrendben is megtekintheted. Ehhez szűkítsd a megjelenítést a tetszőleges szűrő használatával. Így szűkítheted a listát Munkakör szerint, vagy akár a szakemberek státusza szerint is Törölt/Nem törölt, Elbocsátott/Alkalmazott és kattints a Mutasd gombra.

Státusz

A foglalt státusz azt jelenti, hogy a szakembernek nincs több szabad időpontja a megadott teljes munkarendében.

Például, ha a szakember május 15-től május 31-ig dolgozik és ez van feltüntetve a YCLIENTS felületén, és ebben az időszakban minden időpontja foglalt, ez a szakember Foglalt státuszban kerül. Ha újabb munkanapot adsz hozzá, ez a státusz Foglaltról Aktívra változik.

Egyéb státuszok:
Aktív – van szabad időpont online időpont foglalásra.
Nincs bejelentkezés – se mára, sem az elkövetkező időpontokra nincs időpont foglalás,
Rejtett – elrejtés az online időpont foglalástól,
Törölve – az alkalmazott törlésre került,
Elbocsátva – az alkalmazott elbocsátásra került. 

Témakörhöz kapcsolódó cikkek

 Szakember hozzáadása, szakember bemutatása

Kiegészítő információk a szakemberről

Szakemberek beállításainak szerkesztése

A szakember által nyújtott szolgáltatások

Szakember hozzárendelése a szolgáltatáshoz
A szakemberek munkaköre

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések